Et affiliate netværk er en organisation som udbyder og håndterer samarbejdet mellem interesserede forretninger og de personer der ønsker at benytte sig af affiliates på deres hjemmesider. Organisationerne fungerer derved som et bindeled, der muliggør etableringen af en sådan forretningsaftale. Dette er både med til potentielt at skabe et forøget salg for forretningerne, samtidigt med at affiliate siderne får en andel i den omsætning som stammer fra deres henvisninger. Dette skaber således værdi for begge parter.

Affiliate Netværk

Forretningsformen vinder løbende øget popularitet, hvilket kan ses på de mange affiliate netværk som hver udbyder og samarbejder med en række forskelligartede forretninger. Selvom muligheden for at ibrugtage affiliates derved bliver mere tilgængelig, kan det samtidigt være besværligt at identificere hvilket netværk der er mest relevant at benytte i forhold til det specifikke indhold man har på sin side.

Før man går i gang med at beslutte sig, kan det derfor være en fordel at skabe sig et overblik over hvilke kampagner som affiliate netværket udbyder. Handler hjemmesiden eller bloggen hovedsageligt om mode, bør man eksempeltvist fokusere på netværk som har mange kampagner inden for tøj, smykker eller lignende. Det er i de fleste tilfælde dog ikke muligt at få adgang til informationer om hvilke kampagner der bliver udbudt før man er blevet tilmeldt et netværk. Det kan derfor være en god idé at skrive sig op til flere end ét for at skabe sig et bedre overblik eller satse på et af de større.  

Det er ikke kun de mulige kampagner som adskiller sig fra netværk til netværk. Forskellige punkter i samarbejdsaftalen kan nemlig variere, hvilket kan have betydning for blandt andet krav og frekvens for udbetaling. Er sådanne vilkår af stor betydning, kan det derfor ligeledes være nødvendigt at lave en sammenligning med dette som udgangspunkt.

Tilmeldingsprocessen til et netværk er gratis, men man skal være opmærksom på at man efterfølgende ansøge og godkendes for hver kampagneforretning man ønsker at skabe et affiliate-samarbejde med. Dette bliver vurderet af netværket på baggrund af faktorer som sideindhold. Ellers er processen simpel og man kan altid kontakte og finde hjælp hos netværket til både oprettelse og informationer om samarbejdet.

Affiliate netværk

Affiliate værktøjer / Gode links

Webhosting